Bugatti Carbone Limited Edition is de eerste koolstofvezel smartwatch

Volgens Bugatti kan de nieuwe smartwatch 15 dagen mee zolang je van de GPS afblijft. Die GPS wil je wel aanhebben wanneer je op het circuit rijdt want hij kan rondetijden bijhouden en acceleratiegegevens laten zien. Alles met behulp van ingebouwde sensoren. Ook meten die sensoren je hartslag die op een geinige manier wordt vertoond als een soort toerenteller.Bugatti is er met alles wat ze doen vroeg bij. Denk even terug aan de tijd waarin de Veyron nog een concept was waar we, eerlijk is eerlijk, niet van hadden verwacht dat hij ooit de prestaties zou leveren die Bugatti op voorhand beloofde. Dus wel, en dat kunstje herhaalden ze nog eens met de Chiron. Een van de geheimen: koolstofvezel. Dat geheim passen ze ook toe bij hun nieuwste smartwatch.

De Bugatti smartwatch doe je om je pols met een grijze of zwarte siliconen band of met een band van nylon die er alleen in het grijs is. Bugatti maakt in totaal 2.500 van deze speciale koolstofvezel smartwatches en hij kost 2.590 euro. De eerste 500 zijn al in de verkoop en kopers kunnen ‘m in december van dit jaar verwachten. Leuk cadeautje voor onder de boom?

De Bugatti smartwatch is gefreesd uit een massief blok koolstofvezel. Net als bij auto’s is de koolstofvezel-variant een lichter geheel dan conventionele materialen. Bij de smartwatch is dat 13 procent minder gewicht. Voor de afwerking komt de traditionele blauwe, Franse racekleur terug. De koolstofvezel smartwatch gaat dankzij een grotere batterij langer mee op een laadbeurt dan het eerdere model dat Bugatti maakte onder de naam Ceramique.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *